onsdag 23 januari 2013

Fem viktiga varor att byta till ekologiska

Den här länken till Naturskyddsföreningen har jag skickat runt bland vänner och bekanta. Förhoppningsvis kan det ju påverka någon till att kanske börja välja fler ekologiska produkter. Otroligt att man i ett stickprov på ett paket russin hittar rester av hela 26 (!!) olika bekämpningsmedel. Hur lyckas man få i en sådan otrolig mängd bekämpningsmedel i en och samma produkt?

Idag är det kallt och ruggigt, en perfekt dag för att laga Borsjtj/Rödbetssoppa. Tydligen finns det många varianter på denna goda rätt och även många varianter av stavningen. Receptet jag använder är helt vegetariskt och är fantastiskt gott en kall dag.





250 gr råa Rödbetor
1 Lök
1 Morot
125 gr Vitkål/Grönkål
7,5 dl Grönsaksbuljong
Youghurt/Gräddfil

Strimla kålen och fräs den mjuk. Skär övriga grönsaker och lägg i bland kålen, fräs några minuter. Häll i buljongen och koka ca 20 minuter, salta och peppra efter smak. Vill man ha soppan lite rödare kan man spara en halv rödbeta riva den grovt och lägga i den på slutet.
Serveras med en klick youghurt eller gräddfil.

1 kommentar:

  1. Hej
    Skulle du kunna skriva ut receptet på den där hudkrämen du gjort.

    SvaraRadera

Roligt att du lämnar en kommentar. Tack!